Budgetdiskussioner

För en konferens som känns personlig och inbjudande, kan man satsa på något nytt. De anställda känner sig oftast mer inspirerade, om konferensen inte är en halvdag på ett sunkigt hotell i förorten. Naturligtvis kostar det mer för företaget. Men om fler i personalen kommer och dessutom har det trevligare än på länge, så kan det vara värt det. Ett bra alternativ är ett spahotell. De är ofta fräscha, inspirerande och aktiviteter finns också på plats, i form av sådant som gör gott för kropp och själ. I Ystad, Skåne, finns YSB där du kan boka ditt konferensrum. De hjälper till med hela processen och ser till så att ni får en underbar konferens pris vid havet. Boka din Konferens hos YSB för en kreativ och givande helg.

Aktiviteter hela dagenKonferens

Fördelen med att förlägga konferensen till ett spa-hotell, är att man då automatiskt har aktiviteterna planerade. I alla fall ett par av dem är självklara. Deltagarna kan naturligtvis inte tvingas till massage och ansiktsbehandlingar. Men många är säkerligen intresserade.
Nackdelen är att det ofta är dyrt. Ska företaget betala dessa behandlingar så läggs en stor del av budgeten på den biten. Ett annat alternativ är att låta de anställda som är sugna betala själva. Kanske kan man också fundera på att erbjuda en spa-inspirerad gruppaktivitet. Ett alternativ är till exempel vattengympa, eller kanske bara bad i jacuzzi? Då kan deltagarna umgås och diskutera företagsfrågorna vidare, samtidigt som de kopplar av och har trevligt.

Vad ska ingå?

Det finns inga officiella regler om vad som ska ingå eller måste finnas med på en konferens. Dock finns det vissa vanor och seder och sätt som man brukar göra på. Men sen är det upp till var och en att lösa det på sitt eget sätt. För att de anställda ska känna sig peppade och inte avboka sin medverkan, bör man dock vara så generös som möjligt. Det är inte många människor som är beredda på att betala sin vistelse på konferens själva. Det räknar man med att företaget gör. Här är några saker som oftast ingår i en möteshelg med firman:

• Mat och dryck
• Penna, papper och annat anteckningsmaterial
• Övernattning med tillhörande frukost
• Aktiviteter i pauserna.