Bra boende under konferensresan utomlands

Om du bestämt dig för en destination inför din kommande konferens- eller gruppresa, är nästa steg att bestämma ett lämpligt boende. Beroende på om du och din grupp skall konferera utomlands måste du tänka på att alla alternativ bör vara komfortabla och välutrustade när det gäller konferensrum och samlingsplatser för gruppen.

Det skadar inte om hotellet eller konferensanläggningen har utrymme för, eller arrangerar, aktiviteter direkt på plats. Detta är alltid optimalt om man strävar efter maximal gruppsammanhållning och sammansvetsning. Vitsen är ändå att alla skall känna sig lediga och fria att umgås med varandra. På sätt kommer alla på ett naturligt sätt närma sig varandra med ett leende eller ett skratt.

Resebolag arrangerar hela paketet i solen

Om du hade tänkt en soligare destination för konferensresan, och tittat på Mallorca, Kanarieöarna, Grekland eller Italien, finns det resebolag som arrangerar både bra boende och fullpension så att man slipper oroa sig för matplaneringen. Numera kan man hitta både fyr- och femstjärniga hotell till kampanjpriser om man förlägger resan under lågsäsongen.

Givetvis bestämmer man inte vistas på hotellanläggningen hela konferensresan, växla gärna med att gå ut någon gång till byn eller staden för en middag eller lunch. Alla aktiviteter kan ordnas med hjälp av resebolagens duktiga guider och reseledare – det mesta går helt enkelt att få klappat och klart med ett välrenommerat resebolag om ni bestämmer er för solen och värmen på sydligare breddgrader. Se självklart till att hotellet ni väljer är full utrustat när det gäller konferensmöjligheter, förklara syftet och upplägget tydligt för bolaget ni köper resan av.

Hotell och konferens i storstäder

De många intressanta världsmetropolen som lockar många företag till gruppresor för att kunna ta del av pulsen, nöjeslivet och de många aktiviteterna man kan hitta på precis när som helst. Även om det kanske är lite dyrare med boende i städer som London, Paris, Barcelona och Rom går det alltid att vara ekonomisk och hitta mer prisvärda hotell och pensionat som erbjuder allt ni behöver för en lyckad konferens. Normalt så klassas till exempel centrala två- eller trestjärniga hotell högre många gånger än boenden utanför staden. Räkna dock inte med att alla hotell i de lägre prisintervallen i storstäder är fullt utrustade som konferensanläggningar, kanske saknas saker såsom större konferensplatser och mötesrum. Se först till att ditt boende för gruppresan täcker det övergripande syftet med resan, nämligen själva konferensen.

Bokar du ett billigare alternativ i en storstad för en företagskonferens, kan du räkna med att du själv får stå som samordnare för aktiviteter. Det finns knappast få aktiviteter att välja bland, däremot så måste allt klaffa med transporter, middagsbokningar och nöjen. Här gäller det att grotta ned sig lite i utbudet och optimera tidsresurserna för det som känns mest angeläget och roligt för gruppen att göra.