Fokusera!

Du är på konferensresa och meningen är att du ska kunna få lite omväxling i en ny miljö som ska främja friska idéer och hjälpa dig att få tillbaka arbetsivern. Chefen och planeraren menar förstås väl, och det har lagts ner rikligt med tid, energi och pengar för att göra denna konferensresa så produktiv och effektiv som möjligt. Och där sitter du, välklädd och välkammad, med en kopp gott kaffe i handen och din bärbara dator öppen framför dig, och tänker på allt utom ditt arbete. Det finns mycket som kan gå fel i livet, men det finns inget som orsakar lika storaemotionella skador som problem med dina närmaste. Och vem orkar tänka på sitt arbete när privatlivet håller på att falla i bitar? Ett steg du kan ta för att lösa dessa problem är just att kontakta Adacta Advokatbyrå och be om juridisk rådgivning i ditt fall. Läs mer om Adacta.

Lös tvisternaAdvokat

Familjebråk som skilsmässor, arvstvister eller vårdnadstvister kan kosta ganska mycket – inte bara i pengar, utan även i det som handlar om tid, energi och livslust. De personer man borde kunna lita på mest finns bara inte längre där, utan är just de som orsakar problemen. Då blir det svårt att tänka klart, utan att låta känslorna ta över. Och det är där Adacta-Law kommer in – du kan få hjälp av en advokat som erbjuder juridisk rådgivning för dig som behöver det, så att du kan lösa problemet på ett snabbt och smidigt sätt. Värre är det med känslorna som finns kvar.

Ge tid åt tiden

Visst kan det kännas som om livet tagit slut, som om det inte längre är mödan lönt att ens stiga upp ur sängen på morgonen. Men resten av livet finns kvar och måste fortsätta. Som den där konferensen. Så det är dags att ta tag i saker:

  • Organisera ditt liv. Även om det känns tufft att komma igång, blir det väldigt mycket enklare att hantera allting annat när du har koll på läget.
  • Skaffa en anförvant på jobbet som du kan prata med. Någon som alltid finns där när det känns överväldigande, då blir jobbet mycket enklare att hantera.
  • Ta till vara det goda i livet. Som konferensen som företaget lagt så mycket energi och pengar på; ta till vara på den.

Arbetsrättsseminarium om arbetsbrist

Seminariet belyser frågor i samband med uppsägning på grund av arbetsbrist enligt anställningsskyddslagen (LAS) och medbestämmandelagen (MBL) samt kollektivavtal. Syftet med seminariet är att ge fördjupade kunskaper inom nämnda rättsområde.
Source: Kurser och konferenser arbetsgivarfrågor

Budgetdiskussioner

För en konferens som känns personlig och inbjudande, kan man satsa på något nytt. De anställda känner sig oftast mer inspirerade, om konferensen inte är en halvdag på ett sunkigt hotell i förorten. Naturligtvis kostar det mer för företaget. Men om fler i personalen kommer och dessutom har det trevligare än på länge, så kan det vara värt det. Ett bra alternativ är ett spahotell. De är ofta fräscha, inspirerande och aktiviteter finns också på plats, i form av sådant som gör gott för kropp och själ. I Ystad, Skåne, finns YSB där du kan boka ditt konferensrum. De hjälper till med hela processen och ser till så att ni får en underbar konferens pris vid havet. Boka din Konferens hos YSB för en kreativ och givande helg.

Aktiviteter hela dagenKonferens

Fördelen med att förlägga konferensen till ett spa-hotell, är att man då automatiskt har aktiviteterna planerade. I alla fall ett par av dem är självklara. Deltagarna kan naturligtvis inte tvingas till massage och ansiktsbehandlingar. Men många är säkerligen intresserade.
Nackdelen är att det ofta är dyrt. Ska företaget betala dessa behandlingar så läggs en stor del av budgeten på den biten. Ett annat alternativ är att låta de anställda som är sugna betala själva. Kanske kan man också fundera på att erbjuda en spa-inspirerad gruppaktivitet. Ett alternativ är till exempel vattengympa, eller kanske bara bad i jacuzzi? Då kan deltagarna umgås och diskutera företagsfrågorna vidare, samtidigt som de kopplar av och har trevligt.

Vad ska ingå?

Det finns inga officiella regler om vad som ska ingå eller måste finnas med på en konferens. Dock finns det vissa vanor och seder och sätt som man brukar göra på. Men sen är det upp till var och en att lösa det på sitt eget sätt. För att de anställda ska känna sig peppade och inte avboka sin medverkan, bör man dock vara så generös som möjligt. Det är inte många människor som är beredda på att betala sin vistelse på konferens själva. Det räknar man med att företaget gör. Här är några saker som oftast ingår i en möteshelg med firman:

• Mat och dryck
• Penna, papper och annat anteckningsmaterial
• Övernattning med tillhörande frukost
• Aktiviteter i pauserna.

Konferensen som fristad

Det bästa vapnet mot stress är vår förmåga att välja en tanke framför en annan. Ibland går äktenskapet åt skogen trots allt man gjort för att försöka rädda det, och få saker känns så hopplöst deprimerande som just det att inse att allt man gjort, allt man gett och allt man investerat i ett förhållande kommer att gå förlorat på grund av mottagarens okänslighet. En konferensresa på jobbet kan i dessa fall komma som en gåva från ovan – du får en chans att byta luft, att fara bort och tänka på annat, och byta ut dina negativa tankar mot något nyare och spännande – i alla fall så länge resan varar. När den tar slut blir det till att vidta större åtgärder, till exempel vända dig till en advokat i Lund som kan hjälpa dig reda upp härvan och börja på nytt.

Hjälp när hjärtat bristerAdvokat

Advokatbyrån Jan F. Urwitz är en liten advokatfirma med stort engagemang för sina kunder. Det är hit du kan vända dig när du behöver hjälp med allt som har med familjerätt att göra – ty de som borde älska oss mest är sorgligt nog ofta de som skadar oss svårast. När detta sker – när två som älskade varandra bestämmer sig för att gå skilda vägar – blir det till att reda upp mycket: bodelning, vårdnadstvister, testamente, bland annat. Att kunna lita på den hjälp du får är då extra viktigt för att lätta lite på de oundvikliga konsekvenserna stress och sorg.

Inte bara familjetvister

Din familj kanske fungerar som den ska – som en oas av kärlek och frid. Men ingen av oss är problemfri, och du kanske behöver hjälp med andra rättsliga frågor. Bor du i Lund kan du få tillgång till en engagerad, professionell och duktig advokat att slåss för dina intressen i vad som gäller följande:

• Affärsrätt
• Brottmål
• Fastighetsrätt
• Arbetsrätt
• Trafikskador

Du behöver inte bära bördan alldeles själv. Att dela den med andra som bryr sig och vill hjälpa till kommer att hjälpa dig klara av situationen, lämna det förflutna bakom dig och börja ett nytt, lyckligare kapitel i ditt liv, där bara de som verkligen förtjänar det kan få vara med.

Nytt skapar nytänkande

När man arrangerar konferenser är syftet ofta att komma bort från vardagen för att skaffa sig nya vyer och på ett kreativt vis lösa större problem eller utmaningar inom företaget eller organisationen. Detta har med åren lett till kreativa konferensvarianter som ibland gränsar till det absurda. Dock har man i detta strävande efter att hela tiden skapa det nya stirrat sig blind på det nya och att komma ut ur sin comfort zone för att därmed skapa kreativitet och nytänkande.
Att gå extremt långt i den ambitionen fungerar för vissa människor, men kan bli paralyserade för andra. Så ibland kan det bara räcka att renovera badrummet på konferensanläggningen för att skapa känslan av nytt och fräscht. Kolla in för sådana idéer hos Assemblin, och läs om badrum i Norrköping.

Hur ett renoverat badrum kan vara värdefullt för vissa

Att åka på en hajsurfingkonferens kanske kan stimulera de som går igång på adrenalin och blir sitt bästa jag när de känner denna kroppens drog pumpa. Dock finns det de som blir paralyserade bara deras vardag rubbas det minsta. Att åka till en trygg och välkänd konferenslokal – som företaget har använt de senaste 20 åren – är precis så mycket spänning som klaras av. Det finns ett stort spektrum där i mellan. Så beroende på vilken sorts människor som utgör majoriteten av deltagarna kanske en renovering av badrummet på konferensanläggningen kan vara den förändring som skapar bäst miljö för deltagarna.

Nyheter i badrummet

Så vilka nyheter i badrummet kan behövas för att skapa den rätta känslan för konferens? Ibland är det bara själva uppfräschningen som stimulerar. Man känner att förbättringar görs. Även om man har svårt att hantera förändringar kan man uppskatta ett uppdaterat badrum, då det ofta innebär bättre hygien och en allmänt fräsch känsla.

• Nytt kakel ger en allmänt fräsch känsla.
• Nya toaletter, det samma.
• Kranar som startar genom rörelsedetektorer.
• Torkhandduk på vinda. (Torkblåsare i alla ära, men de låter mycket och tar en evighet. En torkhandduk på vinda känns trevligare och ger en behagligare känsla).
• Behaglig musik, på lagom nivå.
• Bra ljussättning som ger både skön stämning och tydligt ljus.

Arbetsrättsseminarium om Personliga skäl

Seminariet  förmedlar kunskap om arbetsgivarens skyldigheter och möjligheter när denne står inför att skilja en arbetstagare från dennes anställning.
Source: Kurser och konferenser arbetsgivarfrågor

Arrangera dina egna konferenser

En konferens behöver inte vara den spektakulära tillställningen på ett renoverat slott med anklever till lunch. På slutänden är grundförutsättningarna i en konferens att folk slappnar av, känner sig kreativa och mottagliga för nya impulser. Utöver det behöver du bara några rent materiella saker. Vilka beror lite på vilka lokaler du hyr in dig i och vad de har för något att erbjuda. Men det är alltid bra att ha ett blädderblock med pennor, projektor och liknande. När du inte använder utrustningen är inte hemmet det bästa stället att ha allting, då det kan ta plats. Använd i stället magasinering som förvaring av dina saker. Detta kan du göra hos Store & Save AB.

Viktigare än prålighetFörvaring i malmö

Det behövs inte pråliga lokaler och dyra tillbehör för att göra en bra konferens. Det viktigaste är alltid att skapa en miljö och stämning som motiverar till nytänk och gör folk till problemlösare. God mat är en bra start, och den behöver inte vara dyr. Välj ett annorlunda kök snarare än ett dyrt. Ett annorlunda kök, med spännande rätter, imponerar minst lika mycket som något dyrt. Anlita en stand-up som underhåller. Gärna någon som kan presentera material som relaterar till konferensen i syfte att tänka i nya banor.

Vettig utrustning att ha till hands

Om du ska kunna arrangera en konferens finns det några enkla saker som du måste kunna erbjuda. Många av dem finns som standard i de flesta lokaler som du kan hyra in dig på för att arrangera konferens. Men det är alltid bra att ha själv – om inte annat som back up om något av det befintliga inte skulle fungera. Då kan du snabbt hämta, eller buda efter, dina prylar hos Store & Save. Som grundutrustning är det bra om du har följande saker:

• Blädderblock med pennor
• Whiteboard med stativ och pennor
• Projekt
• Projektorduk
• Massa förlängningssladd
• Hopfällbara bord
• Hopfällbara stolar
• Partytält
• Karaffer, glas, skålar mm
• Diselmotoraggregat
• Belysning
• Mikrofon
• Högtalare.

Arbetsrättsseminarium om Personliga skäl

Seminariet  förmedlar kunskap om arbetsgivarens skyldigheter och möjligheter när denne står inför att skilja en arbetstagare från dennes anställning.
Source: Kurser och konferenser arbetsgivarfrågor

Miljömedvetna konferensdeltagare

Mötet är avslutat. Projektorn har stängts av och de sista slurkarna kaffe har lämnat sina koppar för att istället porla ner i utmattade karriärmänniskors slipsklädda halsar. Det är söndag eftermiddag och parkeringen utanför hotellet kommer snart att myllra av människor som glatt hojtar hejdå med sina portföljer viftandes i luften. Snart får de återse sina familjer, sina husdjur och sina egna sängar där nattygsbordet inte innehåller en bibel och där tvålen på handfatet är större än en halv tändsticksask. Konferensen är avslutad. Kvar finns soporna. Det handlar om mängder av papperstallrikar, servetter, blädderblocksblad som ingen ville ta med sig hem och skoputssvampar som kastats på rummen. Som tur var finns Malmö Metallteknik, ett företag som sysslar med Återvinning i Malmö, så att du som företagsledare, eller konferensdeltagare, eller anställd på hotellet, inte behöver oroa dig för att den enorma konferensen ska skövla ytterligare en regnskog eller tvinga någon att flytta från sitt hem eller våra barnbarnsbarn att lämna Jorden.

Prat om klimatÅtervinning

Många har troligtvis tröttnat på miljön som samtalsämne och tycker att vi väl ändå har gjort nog nu för att den ska klara sig några år till. Men så är det ju knappast. Att tänka på miljön och konsekvenserna av allt vi gör på vår planet är ett projekt som aldrig kommer att vara avslutat. Och kanske är det särskilt viktigt när stora grupper av människor träffas och umgås och producerar skräp i stor mängd, att veta om hur man bäst hanterar läget och gör det bästa av situationen. Det går inte för sig att alla 300 anställda vid företaget åker på konferens och kastar sina bananskal på gräsmattan bakom hotellets bankettsal eller låter duschen stå på medan de borstar tänderna. Alla måste tänka till.

Underlätta för arbetet

Tack vare företag som Malmö Metallteknik går arbetet med att ta hand om sopor på ett miljövänligt sätt framåt. Även du som privatperson kan dra ditt strå till stacken genom att bland annat tänka på följande:

• Sortera – inget är viktigare än sopsorteringen och att den går rätt till
• Köp bara det du behöver och försök kasta så lite av allt som möjligt
• Låt bilen stå och använd apostlahästarna
• Stäng av de elektriska maskiner som du inte använder just nu.